Bench With Hanger

Ilona Dezső
2015
Hungary

Download Design Projekt
Moholy- Nagy Művészeti Egyetem
Design Intézet
Formatervező szak MA

Előszoba bútorom segíti és ellátja azokat a feladatokat, melyeket érkezésünkkor, vagy a lakás elhagyása előtt végzünk. A tároláson túl lehetőséget ad a leülésre, akasztófüleibe belefűzhetjük a sálunkat, vállfát, vagy akár a napszemüvegünket is.

A Download Design projekt kapcsán fontossá vált, hogy olyan szerkezeti megoldásokat és eljárásokat alkalmazzunk, melyek a legkisebb asztalosipari környezetben is megvalósíthatóak. Ezt továbbgondolva jutottam arra, hogy az ingyen letölthető kiviteli terv mellé szabásmintát csatolva további szakemberek, szabók, varrónők is bevonhatóak a bútor elkészítésébe.

A tervezés során fontos szempont volt, hogy a felhasználó egyéni ízlésére formálhassa a bútort. A különböző lágyanyagok használata által a felhasználó is hozzáadhat a bútorhoz, tetszőleges szövetből, bőrből megvarratathatja, elkészítheti horgolással, kötött struktúrák alkalmazásával. 

Törekedtem olyan tiszta, oldható kötéseket alkalmazni, melyek az esztétikai élményen túl lehetővé teszik a lágyanyagok, textilek cseréjét, tisztítását. A további csomópontok, szerkesztések során is odafigyeltem az elemek egyszerűen értelmezhető szerkesztési elvére.

Fotó: Fövényi Sándor (MOME)
Kivitelező partner: Futurus Műhely

___

Issuu ›
Email