Bence and Bonifác Storybook Illustrations

Dóra Pernyész
2015
Hungary

Behance
Email

NYME, Graphic Design, MA Graduation Project

Just because there is something we do not want, it will happen. Bence is in the same situation, he does not like going to school. After every he survived there, he launches a paperboat on the water. He does not moan and he is not sad, how hard life is. He could, as the smallest things are great challanges to him, He cannot see the world around him. Mom's apple pie, Hanna's giggly face or Bonifác. We cannot see him either, he is very alert, he always has his cap making him invisible on his head, trying to make his life easier. Does he succeed?

Supervisor/Consultant: István Kiss

___

NYME, Tervezőgrafika szak, MA diploma projekt

Attól, hogy nem akarunk valamit, még bekövetkezik. Így van ezzel Bence is, aki nem szeret iskolába járni, és minden átvészelt nap után vízre bocsájt egy papírhajót. Nem nyafog, nem kesereg, hogy milyen nehéz neki. Pedig megtehetné, hiszen számára a legapróbb dolog is kihívást jelent. Mert nem láthatja az őt körülvevő világot, Anya almás lepényét, Hanna huncut arcát, és Bonifácot sem. Bár őt mi sem látjuk. Ügyel erre nagyon, mindig fején van a láthatatlanná tévő sapkája, úgy próbálja meg a kisfiú életét megkönnyíteni. De vajon sikerrel jár?

Számomra ez a munka azért volt különleges, mert a saját mesémből tervezhettem könyvet. A 160 oldalas könyvben 19 egész oldalas, 19 áthajló, és 30 kisebb illusztráció található. A rajzok úgy vannak kialakítva, hogy a nagyméretű illusztrációk átfordulnak a következő oldalra, és átalakulnak az adott szövegrésznek megfelelően.

Témavezető/konzulens: Kiss István

___

Program Partners
Design Workshop
Kreatív Magazin
Gestalten
Skillshare