Black Chronicle of Five Centuries

Gergő Gilicze, 2012, Hungary


English text coming soon.


BA tipográfiai projekt.

Régóta érdeklődöm a történelmi Sopron iránt, de leginkább azok a történetek foglalkoztatnak amik arról szólnak hogyan működött a világ régen. Amikor megkaptuk a feladatot, hogy tervezzünk újra egy könyv néhány fejezetét, hamar eldöntöttem, hogy mit fogok újratördelni. A végére annyira megszerettem ezt a munkát, hogy az egészet megcsináltam.

A könyv a középkori Sopron környékén történt legizgalmasabb bűneseteit gyűjti össze tematikusan, körülbelül kétszáz oldalon. Minden fejezethez készítettem egy pajzs szerű illusztrációt (ezekból 30 darab van) ami kisebb-nagyobb szimbólumokkal utal a fejezet tartalmára. A borítón körbefutó illusztráció a soproni nagy tűzvészt ábrázolja és nagyrészt Zakariás Michel 1700-ban készült metszetén alapszik.

Az eredeti könyvvel a legnagyobb baj az volt, hogy nem jelentek meg a fejezetcímek, csak a tartalomjegyzékben hozzá párosított számozás, sok helyen nem volt szómagyarázat vagy fordítás a szövegekhez, ha volt is az a könyv végén. Ezeket a magyarázatokat kiegészítettem és a széljegyzetekben helyeztem el.

___

Facebook 
Behance 
Tumblr 
Email