Hernyák pincészet arculat

Hidden Characters

2012

___

Arculat és csomagolás család, a Hernyák Birtok Etyek családi borászat számára. A project 
a most befejeződött Cégér a jó bornak, alkotói pályázat kereteiben készült, és a második helyen végzett.

A borturizmusra építve, budapesti szállodákból érkeznek külföldi csoportok a birtokra, ahol kóstolnak, nézelődnek és a nekik tetsző fajtából visznek magukkal haza egy-egy üveg bort. Emiatt az arculati koncepció középpontjában is maga a birtok áll.

A borásszal sokat beszélgetve, megkerestük azokat a tárgyakat, növényeket, élőlényeket, amik a legkarakteresebben és legőszintébben fejezik ki a Hernyák féle birtoki életet Etyeken. Ezeket használtuk fel a csomagolásokon, így ha egy vendég elvisz pár üveggel a borból, az egyben egy kedves emlékként is tud szolgálni és később akaratlanul is felidézi az ott látottakat és ízlelteket.

A motívumokat egy erőteljesen archaikus fametszet technikájára emlékeztető kézműves stílusban rajzoltuk meg, mely jól passzol a vidéki hangulathoz és a bor eleganciájához.
De a fiatalos lendületről sem feledkeztünk meg. Modern betűvel párosítottuk a régies stílust és minden rajzi elemet egy karakternek feleltettünk meg, így a „Hernyák Birtok Etyek” szavakat kiírva kirajzolódnak a birtok összetevői. Mindezzel egy nagyon erőteljes vizuális kontrasztot tudtunk elérni, amire felépítettük az egész arculatot, ezáltal összemosva a branding, illusztráció és tipográfia határait.