Diversiplay

Déri Enikő, Oláh Pál

2012

___

A Diversiplay egy olyan interaktív felületként működő alkotás, melynek célja a hang és a tipográfia összekapcsolása, azok egymásra való reflektálásának bemutatása.

ABC formájában egyben hangi élményt is kapunk. A látható ABC betűit csakis a hangi alap kapcsolja össze, ezzel változatos megjelenést adva a felületnek, a betűknek. A tervezők célja az volt, hogy a Diveryplay által olyan élményt teremtsenek, mely az eredeti értelemben vett zene vizualizációtól eltérően, egy teljesen személyes megközelítésű formában fogalmazódik meg.

Az összes megjelenő betűkép, a különböző hangok és zajok által keltett személyes benyomásokat vizualizálja. A betűképek tehát a tervezők reflexiói, a hangokhoz hozzárendelt vizuális elemek.

Az alkalmazás lényeges eleme, azon túl, hogy hangokat és zajokat teremt meg képileg a grafika eszközeivel, az, hogy ezeket interaktív formában a hangi háttérrel ellátva mutatja be. A Diversiplay tehát izgalmas lehet mindazok számára, akik érdeklődnek a kísérleti tipográfia, a betű és a hang kapcsolata iránt.

___

Design: Déri Enikő és Oláh Pál
Programozás: Oláh Pál

___

Behance
Web